Makaron ze szpinakiem i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron z serem to najprostszy "piątkowy" obiad. Niektórzy dodają śmietanę i cukier lub sam cukier, ja wolę to danie w wersji wytrawnej. Z dodatkiem szpinaku przyprawionego czosnkiem smakuje rewelacyjnie :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu muszelki (lub innego)
    200 g twarogu półtłustego
    100 g szpinaku baby
    2-3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła klarowanego
    sól
    mielone płatki chili

Makaron ze szpinakiem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. W czasie, kiedy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy szpinak i posiekany drobno czosnek, lekko solimy i dusimy. Do szpinaku dodajemy odcedzony makaron, całość chwilę razem podgrzewamy. Wykładamy na talerze i posypujemy rozkruszonym twarogiem i mielonymi płatkami chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy