MAKARON ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Składniki:
- 200 gr makaronu fusilli
3 garści świeżego szpinaku
8-10 suszonych pomidorów w oleju
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
80 gr sera feta
bazylia do dekoracji
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
-
2.
Szpinak wypłukać, oderwać łodygi, pokroić jeśli są duże listki. Razem z czosnkiem chwilę podsmażyć na maśle.
-
3.
Makaron ugotować al dente i dodać na patelnię.
-
4.
Pomidory pokroić na kawałki i dołożyć do reszty składników. Zdjąć z ognia i dodać pokrojony w kostkę ser feta. Udekorować bazylią.
Komentarze