MAKARON ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min

szybko i smacznie

  • 15 min

Składniki:

  • 200 gr makaronu fusilli
    3 garści świeżego szpinaku
    8-10 suszonych pomidorów w oleju
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    80 gr sera feta
    bazylia do dekoracji

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
  • 2. Szpinak wypłukać, oderwać łodygi, pokroić jeśli są duże listki. Razem z czosnkiem chwilę podsmażyć na maśle.
  • 3. Makaron ugotować al dente i dodać na patelnię.
  • 4. Pomidory pokroić na kawałki i dołożyć do reszty składników. Zdjąć z ognia i dodać pokrojony w kostkę ser feta. Udekorować bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy