Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

4.49 (155 ocen)

  • 45 min

Świetne połączenie smaków- łagodnego szpinaku i słonych pomidorów.

  • 45 min

Składniki:

  • 200 g makaronu np. świderki
    200 g szpinaku mrożonego lub świeżego
    pół słoika suszonych pomidorów
    2 ząbki czosnku
    125 g serka mascarpone
    mała cebula pokrojona drobno
    sól pieperz
    tarty parmezan
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg opisu. Na oliwie z pomidorów podsmażamy cebulkę na rumiano, następnie dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy chwilę i dodajemy serek mascarpone- przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Pomidory suszone kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku- mieszamy.
  • 3. Makaron po ugotowaniu wrzucamy do sosu dokładnie razem mieszamy. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem. Smaczengo!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować