Świetne połączenie smaków- łagodnego szpinaku i słonych pomidorów.
45 min
Składniki:
200 g makaronu np. świderki
200 g szpinaku mrożonego lub świeżego
pół słoika suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
125 g serka mascarpone
mała cebula pokrojona drobno
sól pieperz
tarty parmezan
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg opisu. Na oliwie z pomidorów podsmażamy cebulkę na rumiano, następnie dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy chwilę i dodajemy serek mascarpone- przyprawiamy solą i pieprzem.
2.Pomidory suszone kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku- mieszamy.
3.Makaron po ugotowaniu wrzucamy do sosu dokładnie razem mieszamy. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem. Smaczengo!
Komentarze