Makaron ze szpinakiem i pomidorami

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Szybki, niedrogi, smaczny i zdrowy. Makaron ze szpinakiem!!!

  • 40 min

Składniki:

  • Makaron (według uznania) pół opakowania.
    1 śmietana 18%
    ser mozzarella
    1 serek topiony śmietankowy
    paczka mrożonego szpinaku
    300g pomidorków malinowych
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroję w kosteczkę i podsmażam na tłuszczu, następnie dodaję pokrojone na połówki pomidorki. Prużę aż zmiękną. Następnie dodaję szpinak. Całość duszę pod pokrywką około 15 minut.
  • 2. Ser topiony i mozzarellę rozpuszczam w gorącej wodzie.Do rozpuszczonych serków dodaję śmietanę a następnie całość przelewam na patelnie i dalej duszę.
  • 3. Do przygotowanego sosu z warzywami dodaję ugotowany wcześniej makaron i mieszam. Makaron ze szpinakiem i pomidorami podaję posypane startym serem żołtym

Porady

W razie potrzeby sos można delikatnie zaciągnąć. Warto sparzyć pomidorki przed dodaniem do sosu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować