MAKARON ZE SZPINAKIEM I MASCARPONE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny makaron z delikatnym sosem

  • 30 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-4

    Składniki:
    350 g ulubionego makaronu,
    450 g mrożonego szpinaku,
    opakowanie serka mascarpone,
    plaster sera żółtego (opcjonalnie),
    2 łyżki masła,
    3 małe cebule,
    2 duże ząbki czosnku,
    tymianek,
    gałka muszkatołowa,
    papryka ostra,
    papryka słodka,
    rozmaryn,
    sól,
    świeżo mielony pieprz.

Makaron ze szpinakiem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na maśle wraz z przyprawami.
    Dodaję szpinak, smażę, często mieszając, aż cała woda wyparuje, solę.
    Następnie dokładnie mieszam z serkiem mascarpone. Kiedy się rozpuści, dodaję porwany na kawałki ser żółty, gotuję jeszcze chwilę. W razie potrzeby sos doprawiam do smaku.
    Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy