Makaron ze szpinakiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Łatwy

Bardzo lubię połączenie szpinaku i wędzonego łososia. Wersja "makaronowa" tego duetu jest szybka w przygotowaniu i z łatwością można urozmaicić ją ulubionymi dodatkami. Ja wybrałam serek śmietankowy, który nadał potrawie kremowej konsystencji. W bogatszej wersji można do sosu dorzucić kilka suszonych pomidorów i kostki sera feta.

  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mrożonego szpinaku
    80 g wędzonego łososia
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki kremowego serka do smarowania
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
    250 g makaronu, np. świdry

Makaron ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy szpinak i podgrzewamy go do całkowitego rozmrożenia. Łososia drobno kroimy, dodajemy na patelnię i delikatnie mieszamy. Dodajemy serek, mieszamy i doprawiamy całość solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, odsączamy i łączymy ze szpinakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy