Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i dietetyczne danie

  • 30 min

Składniki:

  • Sos
    - paczkę szpinaku (ja użyłam brykietu)
    - kulkę mozzarelli
    - 3 ząbki czosnku
    - puszkę tuńczyka
    - 1 mięsisty pomidor
    - pól paczki fety
    - 2 łyżki oliwy
    - sól, pieprz

    - pól paczki makaronu

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Jednocześnie podsmażamy szpinak na niewielkiej ilości oleju do rozmrożenia. Kroimy mozzarellę i dodajemy do szpinaku. Wciskamy czosnek. Wyłączamy gaz i wrzucamy odsączonego tuńczyka. Mieszamy. Doprawiamy do smaku.

    Kroimy pomidora i fetę w kostkę. Polewamy oliwą.

    Na makaron nakładamy sos i pomidory.

Komentarze

Podobne przepisy