Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Szpinak kojarzy mi się z kreskówką i postacią Popey'a, który zyskiwał moc po zjedzeniu szpinaku.
Postanowiłam przygotować coś szybkiego i zdrowego do jedzenia , oczekując przypływu energii niczym u Popey'a

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 6 gniazd makaronu tagiatelle pełnoziarnistego
    4 łyżki śmietanki 30%
    1 ząbek czosnku
    100g mrożonego rozdrobnionego szpinaku - około 10 kostek
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w osolonej wodzie z odrobiną oliwy gotujemy makaron przez 5 minut (by był al dente
  • 2. Do odcedzonego makaronu dodajemy kostki szpinaku i śmietankę, czosnek ścieramy na tarce, cały czas podgrzewając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    Sos odparowujemy. Wykładamy gorący makaron na talerze
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować