makaron ze szpiankiem i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowe danie, które przygotujemy w kwadrans.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki makaronu (skręcone rurki)
    350 g szpinaku
    100 g serka topionego
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 ząbki czosnku
    szklanka kolorowych pomidorków koktailowych
    1/3 opakowania serka feta
    sól, pieprz
    łyżka masła

Makaron ze szpiankiem i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak usmażyć na maśle. Dodać serek topiony i mieszać, aż połączy się ze szpinakiem. Dodać przyprawy i czosnek, a na końcu śmietanę, wymieszać. Pomidorki pokroić na połówki, fetę w kostkę. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, podawać ze szpinakiem i dodatkami.

Porady

aby danie było zdrowsze, możemy użyć makaronu pełnoziarnistego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy