Makaron ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Propozycja na szybki, lekki wiosenny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • na 2 porcje:

    150g makaronu tasiemka
    pęczek zielonych szparagów
    dwa plastry żółtego sera
    oliwa z oliwek
    kolorowy pieprz w młynku
    sól
    łyżeczka cukru do gotowania szparagów

Makaron ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Szparagi ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru (około 10-15 minut).
  • 3. Po ugotowaniu przekroić każdy z nich na kilka kawałków.
  • 4. Ser żółty zwinąć w ruloniki i pokroić na małe części.
  • 5. Makron wymieszać ze szparagami, rulonikami z żółtego serem, skropić oliwą z oliwek i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy