Tagliatelle ze świeżym pesto alla Genovese

0 (0 ocen)

  • 15 min

Świetne, proste i zdrowe danie!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na pesto:
    - około szklanki listków bazyli
    - 2 łyżki orzeszków piniowych lub pestek słonecznika
    - 4 łyżki startego sera parmigiano reggiano lub grana padano
    - ok 1/4 szklanki oliwy z oliwek
    - ząbek czosnku

    Makaron tagliatelle
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Tagliatelle ze świeżym pesto alla genovese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na pesto zmielić blenderem. Makaron ugotować i połączyć z pesto.

Porady

Do pesto pasują różne rodzaje makaronu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Makaron Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować