Makaron zapiekany z mięsem i warzywami

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To zdrowe i pyszne danie przygotowuję na rodzinne uroczystości.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● op. makaronu muszelki
    ● op. mrożonych warzyw na patelnię
    ● majeranek
    ● op. przyprawy kebab-gyros
    ● zioła prowansalskie
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron zapiekany z mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z przyprawą
    kebab-gyros, majerankiem
    i ziołami. Smażymy
    na oleju.
  • 2. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
    Warzywa rozmrażamy
    na patelni.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym
    układamy kolejno warstwy:
    mięsa, makaronu i warzyw.
    Zapiekamy ok. 20 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron muszle (conchiglioni)

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować