Makaron zapiekany z grzybami

5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świeże grzyby w zapiekance :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g pełnoziarnistego makaronu wstążki
    500 g grzybów leśnych
    1 szklanka mrożonego groszku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    2 jajka
    1 mały jogurt naturalny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Dania z makaronem

Makaron zapiekany z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić pokroić na kawałki i wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Odcedzić. Cebulę obrać, posiekać drobno i zeszklić na łyżce oleju, następnie dodać grzyby i masło oraz natkę pietruszki i podsmażyć 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, odcedzić i wymieszać z grzybami i zielonym groszkiem. Wyłożyć do naczynia do zapiekania. Jajka zmiksować do spienienia, doprawić solą, pieprzem i wymieszać z jogurtem, zalać makaron i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować