W tym daniu mięta super się sprawdza. Podkreśla smak całego dania. W daniu jest wyczuwalna, ale jej smak zupełnie nie przeszkadza, nawet chce się jej więcej.
Makaron z zielonymi szparagami, pomidorkami i miętą (wegetariańskie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi umyć i odciąć końcówki na ok. 1-1,5 cm. Podczas, gdy gotuje się woda, a potem makaron, na patelni zeszklić cebulę i dodać pokrojone na ok. 2 cm części szparagi i dodać do cebulki, smażyć ok. 5 min. W tym czasie przekroić pomidorki na ćwiartki i dodać do szparagów i dalej smażyć.
2.Dodać pokrojowy drobno czosnek i chilli, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą uniwersalną. Dodać pokrojone listki mięty i ok. pół szklanki wody z gotującego się makaronu. Powstanie sos. Do sosu dodać 3 łyżki śmietany
Komentarze