Makaron z zielonymi szparagami, pomidorkami i miętą (wegetariańskie)

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

W tym daniu mięta super się sprawdza. Podkreśla smak całego dania. W daniu jest wyczuwalna, ale jej smak zupełnie nie przeszkadza, nawet chce się jej więcej.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
    10 pomidorków koktajlowych
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    6 listków świeżej mięty
    1 chilli (suszone)
    3 łyżki śmietany
    sól
    pieprz
    300g makaronu świderki lub penne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z zielonymi szparagami, pomidorkami i miętą (wegetariańskie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z zielonymi szparagami  pomidorkami i miętą 1. Szparagi umyć i odciąć końcówki na ok. 1-1,5 cm. Podczas, gdy gotuje się woda, a potem makaron, na patelni zeszklić cebulę i dodać pokrojone na ok. 2 cm części szparagi i dodać do cebulki, smażyć ok. 5 min. W tym czasie przekroić pomidorki na ćwiartki i dodać do szparagów i dalej smażyć.
  • Makaron z zielonymi szparagami  pomidorkami i miętą 2. Dodać pokrojowy drobno czosnek i chilli, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą uniwersalną. Dodać pokrojone listki mięty i ok. pół szklanki wody z gotującego się makaronu. Powstanie sos. Do sosu dodać 3 łyżki śmietany
  • Makaron z zielonymi szparagami  pomidorkami i miętą 3. Na koniec dodać odcedzony makaron. Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięta Pomidor Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować