MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ

4.5 (152 ocen)

  • 20 min

Pomysł potrawy powstał podczas robienia zakupów w ulubionym markecie.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1/2 paczki makaronu Penne rigate ( grubsze rurki)

    - sos pesto zielony (słoik 190g)

    - 20 dag cukinii
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem

Makaron z zielonym pesto i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z zielonym pesto i cukinią 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię obrać,usunąć nasiona i pokroić w paski.
  • 2. Patelnię skropić oliwą z oliwek, dodać cukinię. Usmażyć do miękkości, pod koniec doprawić solą i pieprzem.Makaron przełożyć na dużą patelnię, dodać sos pesto. Chwilę podgrzewać,cały czas mieszając. Gorący przełożyć na talerz, dodać przysmażoną cukinię. Pycha gorąco polecam.

Porady

Potrawę można wzbogacić dodaniem zmiażdżonego ząbka czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować