Makaron z wędzoną makrelą

4.49 (183 ocen)

  • Dla 2 osób

danie_z_makaronem

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 g makaronu kokardki
    1 wędzona makrela (około 250 g)
    2 duże łyżki serka Bieluch (light nie polecam)
    1 mała cebula
    1 łyżeczka oliwy/oleju
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
  • 2. Makrelę oczyszczamy z ości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
  • 3. W międzyczasie wlewamy do woka oliwę i podsmażamy cebulkę, dodajemy ugotowany makaron i mieszamy.
  • 4. Dodajemy serek, doprawiamy do smaku i znów mieszamy.
  • 5. Na koniec dodajemy oczyszczoną makrelę, chwilkę smażymy, mieszamy i gotowe.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować