To danie z serii: szybko, tanio i smacznie, czyli takie, które większość z nas pewno preferuje. Wątróbka fajnie łączy się z fasolką, a wartość energetyczną dania podnosi dodatek makaronu.
Makaron z wątróbką i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki, przekrawamy na połowę i gotujemy do miękkości. Ugotowaną odcedzamy.
2.Wątróbkę przepłukujemy i osuszamy. Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w piórka. Tak przygotowaną delikatnie rumienimy na oleju. Do miękkiej dodajemy wątróbkę. Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i smażymy do momentu jak wątróbka będzie gotowa.
Między czasie makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe odcedzamy.
3.Pod koniec smażenia do wątróbki dodajemy fasolkę. Gdy fasolka połączy się z wątróbką dodajemy makaron i natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.
Komentarze