Makaron z warzywami na zielono

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Makaron w sosie z awokado- "miód malina"

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g różyczek brokuła
    pół szklanki mrożonego groszku
    1 mała cukinia
    350 g makaronu Ricciarelle
    2 łyżki orzeszków pinii
    starty parmezan
    Sos: 2 dojrzałe awokado
    garść liści rukoli
    garść liści szpinaku
    ząbek czosnku
    3 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    sok z cytryny do smaku

Makaron z warzywami na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z warzywami na zielono 1. W garnku zagotowałem posoloną wodę na makaron. Wrzuciłem do niej brokuły i groszek. Gotowałem 3 minuty, wyjąłem łyżką cedzakową, przelałem zimną wodą. W tej samej wodzie ugotowałem makaron.
    Cukinię pokroiłem we wstążki. W blenderze zmiksowałem wszystkie składniki sosu, dodając tyle wody z gotowania makaronu, aż uzyskałem pożądaną konsystencję. Doprawiłem solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Odcedzony makaron wymieszałem z warzywami, wstążkami cukinii i sosem.
    Makaron posypałem uprażonymi na suchej patelni orzeszkami pinii i tartym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy