Makaron z warzywami i pikantnym salami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo smaczne danie na lekki obiad- ja tu mam dużo więcej warzyw;) bo bardzo je lubię, jak i pikantne potrawy, ale to danie polecam.

  • 25 min

Składniki:

  • (na 3 osoby )
    400 g. makaronu-
    1 średnia papryka żółta,
    4 małe pomidory
    4 ząbki czosnku
    150 gram mrożonego zielonego groszku
    30 gram szparagów
    salami pikantne( ok 150 gram)
    garść liści rucoli
    60 gram parmezanu
    przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, rozmaryn
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami i pikantnym salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa na patelni- i tu już z salami;) 1. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić umyte i pokrojone składniki: czosnek, paprykę, pomidory, szparagi i groszek. Przesmażyć wszystko ok 8 minut. W międzyczasie makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i z odrobiną wody w której sie gotowały wrzucić do warzyw. Dokładamy pokrojone salami i ściągamy z ognia, posypujemy parmezanem. Przed podaniem wykładamy na talerz liście rucoli- którymi również dekorujemy potrawę.
    Smacznego;)

Porady

Można zamiast salami dołożyć szynkę- będzie równie smaczne i delikatniejsze;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować