Makaron z warzywami i mozarellą na brokułowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Makaron ugotować al dente.
2.Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze. Tak samo ugotować brukselkę.
3.Cukinię pokroić na cienkie paseczki, podsmażyć krótko na oliwie.
4.W garnku wstawiamy wodę. Rozdrabniamy brokuły na małe różyczki. Gdy wodą się zagotuje wrzucamy brokuła. Gotujemy, od momentu zagotowania wody 4 minuty. W tym czasie obieramy czosnek i ścieramy na tarce. Odcedzamy brokuła, dodajemy czosnek, masło, mleko. Miksujemy blenderem. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Warzywa razem wymieszać, makaron wyłożyć na brokułowe puree,posypać mozarellą i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego
Komentarze