Makaron z warzywami gotowany w jednym garnku

4.5 (169 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Niezwykły makaron gotowany w jednym garnku z innymi składnikami. Kolorowy, pożywny, syty i przede wszystkim pyszny!

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 450 ml wody
    250 g kolorowego makaronu spaghetti
    200 g cukinii
    1 duży pomidor
    1/2 czerwonej papryki
    100 g kiełbasy
    1 duży ząbek czosnku
    1 płaska łyżeczka soli
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki bazylii
    szczypta pieprzu cayenne
    1 łyżka parmezanu
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Makaron z warzywami gotowany w jednym garnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do nieprzywierającego garnka wlać wodę, wsypać sól, zagotować, włożyć makaron (można przełamać na pół). Dodać pokrojoną kiełbasę, paprykę, pomidor i cukinię, wymieszać. Doprawić przeciśniętym czosnkiem, papryką w proszku, bazylią i pieprzem cayenne. Gotować ok. 15 minut (bez przykrywania) aż do wchłonięcia płynu, często mieszając. Na koniec wsypać parmezan, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować