Makaron z twarogiem i rodzynkami

0 (0 ocen)

Danie mojego dzieciństwa podane w eleganckiej formie.

Składniki:

  • - 12 dużych muszli makaronowych
    - opakowanie drobno zmielonego twarogu półtłustego
    - pół małego kubeczka śmietany 12%
    - 2 łyżki cukru waniliowego
    - 1,5 garści rodzynek

Makaron z twarogiem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym hartujemy w zimnej wodzie. Wykładamy na talerze. Twaróg mieszamy ze śmietaną, rodzynkami i cukrem. Powstałą masą napełniamy muszle. Najlepiej smakują, gdy przed podaniem wstawi się je na chwilę do lodówki, zwłaszcza w upalne dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy