Makaron z tuńczykiem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest to moja propozycja na pyszny, kolorowy i sycący obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag makaronu rurki
    2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach
    2 duże marchewki
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    pół puszki kukurydzy
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    zioła prowansalskie według uznania
    bazylia suszona według uznania
    oregano suszone według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w małą kostkę. Marchewki obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy, wrzucamy marchewkę i ponownie przesmażamy. Następnie podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą miękkie nadmiar wody odparowujemy.
  • 2. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron do miękkości. Miękki dokładnie odcedzamy.
  • 3. Do miękkich warzyw dodajemy ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka i kukurydzę, mieszamy, dodajemy przyprawy i zioła i chwilę przesmażamy, tak żeby składniki dokładnie się połączyły.
  • 4. Podajemy, a ja smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować