Makaron z tuńczykiem i pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Z okazji Międzynarodowego Dania Makaronów nie mogło dziś zabraknąć dania z tym jakże smacznym i wszechstronnym produktem.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron: 1 opakowanie
    - cebula średnia: 1 sztuka
    - tuńczyk w oleju,puszka: 1 sztuka
    - pomidory w puszcze krojone: 1 puszka
    - bazylia: 2 szczypty
    - tymianek: 2 szczypty
    - sól, świeżo mielony pieprz: 2 szczypty

Makaron z tuńczykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu al dente.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju, dodajemy pomidory z puszki i dusimy, aż część wody wyparuje. Pod koniec dodajemy tuńczyka chwilę gotujemy i doprawiamy tymiankiem, bazylią, sola i pieprzem.
    makaron wrzucamy do sosu, mieszamy razem. Wykładamy na talerze i posypujemy startym serem żółtym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy