Makaron z tuńczykiem i kaparami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

szybkie i proste w przygotowaniu danie dla zabieganych

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron: 400 gramów
    - tunczyk w puszce: 2 puszki
    - kapary: 3 łyżki
    - cebula biala , drobno posiekana: 1 sztuka
    - śmietanki do sosów 18% lub 30%: 150 mililitrów
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - olej ( do smażenia): 3 łyżki

Makaron z tuńczykiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente.Na odrobinie oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, potem dodajemy tuńczyka i kapary oraz śmietankę,chwilkę dusimy,doprawiamy do smaku.Do sosu dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy z sosem.Gotowe:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy