Makaron z tuńczykiem

4.5 (181 ocen)

Bardzo szybkie danie. Zajmie Wam nie więcej niż 30 minut.

Składniki:

  • Składniki dla 3-4 osób:
    250g makaronu penne (rurki)
    1 czerwona cebula
    1 puszka pomidorów
    2 puszki tuńczyka w oleju (w kawałkach)
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. W czasie gdy będzie się gotował na
    patelnię wylać olej z 1 puszki tuńczyka. Wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Dodać przeciśnięty czosnek i chwilkę smażyć. Dodać pomidory i odsączonego tuńczyka. Przykryć i dusić 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Makaron odcedzić i dodać do sosu. Dokładnie wymieszać. Podawać posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować