Makaron z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i pożywny makaron na szybki obiad

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    Makaron spaghetti kukurydziany
    2 małe pomidory
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 ząbki czosnku
    1 mała cebula cukrowa
    Zielona pietrszuka
    Sól
    Pieprz
    Słodka papryka
    Oliwa oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotuję makaron al dente.
    Osączam tuńczyka z wody.
    Siekam czosnek i cebulkę bardzo drobno, na patelni rozgrzewam oliwę. Wrzucam warzywa na oliwę i podsmażam je aż zmiękną. Kroję w kostkę pomidory i dodaję na patelnię razem z przyprawami, podsmażam minutę. Następnie dodaję tuńczyka z puszki, podduszam całość około 3 minut.
    Sos mieszam z makaronem, posypuję zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować