Makaron z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekkie danie czerwcowe z dowolnym rodzajem makaronu i orzeźwiającym musem truskawkowym. Mogłabym jeść codziennie!

  • 30 min

Składniki:

  • • 250 g makaronu świderki
    • 500 g truskawek
    • 1 mały jogurt naturalny
    • 3 łyżki cukru
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
    • 1 cukier waniliowy
    • sól do gotowania makaronu

Makaron z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Truskawki umyć, odszypułkować, ok. 15 sztuk odłożyć pokrojone w ćwiartki.
    • Resztę truskawek wrzucić do blendera i zmiksować z jogurtem, cukrem i cynamonem na gładki mus.
    • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i przelać ciepłą wodą.
    • Na dno miseczek wrzucić po kilka kawałków truskawek.
    • Na wierzch ułożyć makaron, polać truskawkowym musem i udekorować resztą pokrojonych truskawek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy