Makaron z szynką i papryką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Korea: Makaron z szynką i papryką

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szynka (pokrojona w słupki): 15 dekagramów
    - zielona papryka (średnia pokrojona w słupki): 1 sztuka
    - marchew (średnia pokrojona w słupki): 2 sztuki
    - olej: 1 łyżeczka
    - woda: 16 łyżeczek
    - sos sojowy: 8 łyżeczek
    - pureez chili: 2 łyżeczki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - olej sezamowy: 0.5 łyżeczki
    - makaron (ugotowany): 50 dekagramów
    - sezam (uprażony): 1 szklanka

Makaron z szynką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju podsmażyć paprykę, szynkę oraz marchewkę. Zmiksować na sos pozostałe składniki. Ugotować makaron. Wyłożyć na niego szynkę, polać sosem, posypać sezamem i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy