Makaron z szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo zdrowe danie

  • 45 min

Składniki:

  • Makaron ok 400g
    Szpinak 300g
    Pomidorki koktajlowe 250g
    Pietruszka natka
    Parmezan
    Przyprawy: bazylia,oregano,czaber,tymianek,pieprz czarny,chili,pieprz cayene,papryka slodka.

Makaron z szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy mieszanke przypraw, do miseczki dajemy po lyzeczce z kazdej oprocz chili i pieprzu cayene.

    Makaron gotujemy. Szpinak podsmazamy na maselku. Na osobnej patelni podsmazamy pomidorki.

    Kiedy makaron sie ugotuje przerzucamy go do miski , doprawiamy wczesniej zrobiona mieszanka przypraw oraz wedlug uznania sola, chili i pieprzem cayene. Dodajemy szpinak i pomidory koktajlowe. Mieszamy wszystko dokladnie.
    Nakladamy na talerz i posypujemy parmezanem.
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy