Makaron z sosem tuńczykowym

0 (0 ocen)

Makaron z sosem tuńczykowym

Składniki:

  • 3 pieczarki
    1/2 małej cebulki
    ćwiartka papryki czerwonej
    tuńczyk w puszce
    sól, pieprz, oliwa, łyżka masła
    parmezan
    bazylia

Makaron z sosem tuńczykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i pokroić. Podsmażyć na łyżce masła. Smażyć około 10 min. Dodać cebulkę, paprykę pokrojoną w kostkę. Przesmażyć. Dodać tuńczyka. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Dodać 3/4 szklanki kremu z pieczonej papryki.
    Krem możesz zastąpić sosem pomidorowym. Dusić do zgęstnienia sosu i uzyskania właściwej konsystencji. Podawać z ulubionym makaronem. przepis na 2 porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy