Makaron z sosem serowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Syte i smaczne danie na obiad.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron grubszy 1 opakowanie
    Groszek zielony mrożony 1 szklanka
    Ser żółty 15 dag
    Serek topiony ziołowy 1 kostka
    Śmietana kremówka ¾ szklanki
    Masło 2 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
    Starty parmezan 2 łyżki
    Świeże zioła

Makaron z sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Makaron ugotować al. dente z dodatkiem soli, pod koniec gotowania wsypać zielony groszek i dogotować. Makaron z groszkiem zahartować, dobrze odcedzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać w rondelku z topionym serkiem, masłem, śmietaną i szczyptą pieprzu. Podgrzewać bardzo powoli, stale mieszając do zgęstnienia sosu. Makaron wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem, posypać startym parmezanem, ozdobić ziołami i podawać.

Komentarze

Podobne przepisy