Makaron z sosem serowo-szpinakowym

0 (0 ocen)

Dziś prezentuję makaron z delikatnym sosem serowo-szpinakowym. Dodałam tu mięso mielone, ale filet z kurczaka sprawdzi się równie dobrze. Miła odmiana dla sosu bolognese, który najczęściej wybieramy do makaronu.

Składniki:


  • 300g makaronu tagliatelle
    500g mięsa mielonego
    500g świeżego szpinaku
    2 cebule
    100g serka topionego cebulowego
    150g sera cheddar
    250ml śmietany 12%
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek
    olej

Makaron z sosem serowo-szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę wraz z mięsem mielonym. Dodajemy szpinak a po chwili serek topiony. Dusimy do odparowania wody i rozpuszczenia serka.
  • 3. Dodajemy śmietanę, starty na tarce cheddar. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy