Makaron z sosem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie na szybko dla zapracowanych oraz lubiących makarony razowe.

  • 40 min

Składniki:

  • 1makaron Piórka razowe

    Sos pieczarkowy:
    40 dag pieczarek
    1 cebula
    ok. 2 szklanki wody
    sól, pieprz
    kostka rosołowa
    5łyżek mąki pszennej

Makaron z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu przekładamy na druszlak i zalewamy zimną wodą.
  • 2. Sos: Pieczarki kroimy w paski, cebulę w pióra podsmażamy na oleju do miękkości. Dolewamy 2 szklanki wody dodajemy kostkę rosołową i gotujemy około 10 -15minut. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Do szklanki wlewamy ok.3/4 szkl.wody oraz dodajemy 5 łyżek mąki pszennej, mieszamy i tym zagęszczamy sos.
  • 3. Makaron wykładamy do miseczki i polewamy gotowym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy