Makaron z sosem pieczarkowo - serowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiamy makaron. Z tym sosem smakuje wyśmienicie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ulubionego makaronu
    20 dag masła
    300 ml śmietany kremówki
    200 ml mleka
    ok. 150g startego parmezanu
    Sól
    pieprz
    200 gram pieczarek

Makaron z sosem pieczarkowo - serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zostawiając ok 100 ml wody z gotowania.
    Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
    Smażymy ok. 7 min.
    W garnku rozpuszczamy masło po czym wlewamy mleko i śmietanę.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Zmniejszamy ogień i mieszamy aby się nie przypaliło.
    wrzucamy pieczarki i ser.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Wlewamy sos do makaronu dokładnie mieszając.
    Jeżeli będzie za gęste dodajemy wodę z gotowania makaronu.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy