Makaron z sosem jagodowym i migdałami

5 (162 ocen)

  • 10 min

Mój sezonowy obiadek z jagodami :) Po przyjechaniu z leśnych zbiorów przygotowałam ten obiad w 20 minut :)

  • 10 min

Składniki:

  • 200 gram makaronu nitki
    300 ml jagód
    6 łyżeczek cukru
    kruszone migdały
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Makaron z sosem jagodowym i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na wrzącą wodę wrzucamy makaron i gotujemy go ok 12 minut. W tym czasie do garnuszka wsypujemy jagody, dodajemy do nich cukier i dokładnie rozcieramy łyżką. Ugotowany makaron wyciągamy łyżką cedzakową na talerze po czym polewamy je sosem jagodowym. Na sam koniec posypujemy makaron pokruszonymi migdałami, w razie potrzeby można dosłodzić.

Porady

.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować