Makaron z salami i warzywami

0 (0 ocen)

Makaron w sosie śmietanowym z warzywami i salami.

Składniki:

  • 500 g ulubionego makaronu
    mały brokuł
    garść fasolki szparagowej
    marchewka
    papryka czerwona
    mała puszka kukurydzy (170g)
    łodyga selera naciowego
    150 g salami
    250 ml słodkiej śmietanki 30%
    sól
    pieprz czarny
    gałka muszkatołowa

    pieprz czerwony
    bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z salami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku.

    W garnku podsmażamy pokrojone salami. Do salami dorzucamy pokrojone warzywa. Zalewamy je śmietanką, lekko solimy i dusimy około 10 minut. Warzywa powinny być jędrne. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do gorącego sosu dodajemy gorący makaron.Całość mieszamy. Garnek przykrywamy i odstawiamy na 5 minut makaron "wypił" sos.
    Tak przygotowany makaron podajemy posypany świeżą bazylią i czerwonym pieprzem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować