Makaron z rydzami boczkiem i mozzarella

4.48 (147 ocen)

Coś szybkiego i idealnego na każdą pogodę.

Składniki:

  • 300g makaronu pappardelle lub innego
    500g rydzy
    Kilka plasterków boczku
    1 cebula
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki masła
    100ml śmietanki (użyłam 12%)
    4 łyżki świeżo startej mozzarelli
    sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z rydzami boczkiem i mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
    Grzyby oczyścić i umyć, większe pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę i dodać grzyby. Smażyć 7-8 minut, mieszając, aż cała woda z kurek odparuje. Dodać masło i smażyć kurki jeszcze przez minutę. Dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Osobno podsmażyc boczek, dodać go do grzybów, wszystko wymieszać z makaronem. Po przełożeniu na talerze posypać startą mozzarellą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować