Makaron z rukolą i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowe jedzenie na talerzu nie znaczy nudne i bez smaku. Przeciwnie! Lekki danie mało kaloryczne idealne na obiad dla całej rodziny jak również dla tych co dbają o swoją linie, a chcą smacznie zjeść.

  • 20 min

Składniki:

  • - około 50 g makaronu świderki pełnoziarnistego
    - 1 mała pierś z kurczaka
    - 2 garści świeżej rukoli
    - 2 garści mrożonej fasolki szparagowej
    - 3 łyżki groszki
    - 3 łyżki kukurydzy
    - 1/3 przygotowanej szklanki wody

    Przyprawy:
    sól, pieprz, czosnek, pół kostki rosołowej, tymianek, rozmaryn, curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z rukolą i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron z rukola 4 1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente.
    2. Kurczaka kroimy w większą kostkę przyprawiamy curry (lub inna ulubioną przyprawą) i smażymy około 4 minuty na rozgrzanej suchej patelni.
    3. Do kurczaka dodajemy fasolkę smażymy 2 minuty i zalewamy rozpuszczoną w gorącej wodze kostką rosołową. Całość smażymy, aż do wyparowania wody.
    4. Dodajemy kukurydzę i groszek przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i wyciśniętym (lub drobno pokrojonym) czosnkiem. Całość chwilę podgrzewamy.
    5. Przed samym podaniem na gorącej patelni dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy.

Porady

Można użyć dowolnego makarony pełnoziarnistego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować