Jak prawie wszystkie dania na bazie makaronu, tak i to powstaje szybko, łatwo, a przy tym pysznie smakuje! Polecam na szybki, wiosenno-letni obiadek:).
Składniki:
Składniki:
• ok 250 gram makaronu dowolnego kształtu,
• 2 spore garście rukoli,
• 1 duża cebula,
• ok 5 pomidorków koktajlowych,
• ok 15 czarnych oliwek,
• 100 gram sera feta,
• olej,
• świeżo mielony kolorowy pieprz,
• świeżo mielona sól morska
Makaron z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy.
Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy w plasterki. Delikatnie rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy rukolę i razem podgrzewamy.
Pomidorki koktajlowe przekrawamy na 4 części, ser feta kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Gdy rukola straci na swej objętości dodajemy do niej przygotowane pomidorki, oliwki i ser. Całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron.
Danie doprawiamy do smaku i podgrzewamy do momentu jak makron się ociepli. Gotowe porcjujemy na talerze. Podajemy na ciepło udekorowane świeżą rukolą.
Komentarze