Makaron z rukolą

0 (0 ocen)

Jak prawie wszystkie dania na bazie makaronu, tak i to powstaje szybko, łatwo, a przy tym pysznie smakuje! Polecam na szybki, wiosenno-letni obiadek:).

Składniki:

  • Składniki:
    • ok 250 gram makaronu dowolnego kształtu,
    • 2 spore garście rukoli,
    • 1 duża cebula,
    • ok 5 pomidorków koktajlowych,
    • ok 15 czarnych oliwek,
    • 100 gram sera feta,
    • olej,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • świeżo mielona sól morska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy.
    Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy w plasterki. Delikatnie rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy rukolę i razem podgrzewamy.
    Pomidorki koktajlowe przekrawamy na 4 części, ser feta kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Gdy rukola straci na swej objętości dodajemy do niej przygotowane pomidorki, oliwki i ser. Całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron.
    Danie doprawiamy do smaku i podgrzewamy do momentu jak makron się ociepli. Gotowe porcjujemy na talerze. Podajemy na ciepło udekorowane świeżą rukolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron zrukolą i pomidorami

To może cię zainteresować