MAKARON Z PULPECIKAMI I DYNIĄ

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Makaron z pulpecikami i warzywami w kremowym sosie. Pożywny i bardzo syty obiad.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 20dag makaronu muszelki
    - 50dag zmielonej łopatki wieprzowej
    - 1 mała cebula
    - 50dag pieczarek
    - 1 duży por
    - 40dag obranej i wydrążonej dyni
    - 330ml śmietany 30%
    - pół pęczka posiekanego koperku
    - suszona bazylia
    - suszony rozmaryn
    - sól, pieprz
    - olej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Dania główne Pulpety

Makaron z pulpecikami i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Posiekaną cebulę dodajemy do mięsa, doprawiamy bazylią solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki i smażymy na dużej patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy, pora myjemy, osuszamy i wraz z pieczarkami kroimy w plasterki. Dodajemy do pulpetów i razem przesmażamy.
  • 4. Dynię kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię wraz ze śmietanką i połową szklanki wody. Doprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości dyni. Dodajemy makaron i łączymy razem. Ewentualnie jeszcze doprawiamy. Posypujemy koperkiem.

Porady

Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować