MAKARON Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI, SEREM GRANA PADANO I ŚWIEŻYM OREGANO

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Makaron dwukolorowy z pomidorami wzbogacony smakiem sera Grana Padano i świeżym oregano. Proste danie - wyjątkowy smak. :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250-300 g pomidorków koktajlowych,
    80 g sera Grana Padano startego na małych oczkach,
    dwie duże garście świeżego oregano,
    1/2 średniej cebuli,
    2 łyżki masła,
    sól,
    świeżo mielony pieprz,
    łyżeczka cukru,
    około 120 g makaronu wstęgi szpinak+czosnek Makarony Polskie,
    około 120 g makaronu wstęgi papryka+chili Makarony Polskie.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pomidorkami koktajlowymi, serem grana padano i świeżym oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzam.
    Pomidorki przekrawam na pół, cebulę drobno siekam. Podsmażam na maśle (średni ogień) z dodatkiem soli, pieprzu i cukru około 5 minut (co jakiś czas mieszam).
    Do pomidorów dodaję garść oregano, smażę jeszcze około 2-3 minuty.
    Wrzucam makaron, mieszam. Następnie dodaję starty ser i pozostałe oregano, trzymam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować