Makaron z piekarnika z pomidorami i pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i proste w wykonaniu danie. Przygotowujemy składniki, wrzucamy do formy do zapiekania i danie robi się samo. Duża porcja, więc jest podzielne i sycące. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag makaronu spaghetti
    2 puszki krojonych pomidorów
    2 łyżki oliwy
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    40 dag pieczarek
    sól do smaku
    bazylia suszona według uznania
    oregano suszone według uznania
    papryka słodka mielona według uznania
    papryka ostra mielona według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z piekarnika z pomidorami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w półplasterki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2. W dużym naczyniu do zapiekania układamy makaron, następnie polewamy go oliwą, wrzucamy pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek i polewamy pomidorami z puszki. Całość dusimy w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości, od czasu do czasu podlewamy gorącą wodą i mieszamy.
  • 3. Gdy składniki będą miękkie odparowujemy nadmiar wody i przyprawiamy do smaku solą i ziołami.
  • 4. Podajemy od razu po przygotowaniu gorące. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 6 osób. Czosnek można przecisnąć przez praskę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Pieczarki Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować