Makaron z pieczonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Warzywa wystarczy pokroić, polać oliwą i włożyć do piekarnika, reszta robi się sama! Danie proste, kolorowe i zdrowe.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 1 sztuka
    - pomidory: 2 sztuki
    - bakłażan: 1 sztuka
    - papryka: 1 sztuka
    - świeża bazylia: 0.5 pęczka
    - świeży tymianek: 1 łyżeczka
    - starty parmezan: 0.5 szklanki
    - ulubiony makaron: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pieczonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i pokroić. Do żaroodpornej formy wlać oliwę, włożyć warzywa, posolić i piec aż staną się miękkie (około 40-50 minut). Mieszać od czasu do czasu.
  • 2. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Połączyć z warzywami, dodać zioła i posypać startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować