Makaron z pieczarkami, jajkiem i serem cheddar

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Makaron z jajkiem to wspomnienie dzieciństwa:). Moją wersję makaronu urozmaiciłam dodatkiem pieczarek i sera cheddar. Obiad w 10 minut!

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200g makaronu
    4 jajka
    250g pieczarek
    1 cebula
    100g sera cheddar
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dania z makaronem

Makaron z pieczarkami, jajkiem i serem cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
  • 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plastry, ser ścieramy na tarce, natkę pietruszki ścieramy.
  • 3. Na rozgrzanym maślę smażymy cebulę i pieczarki do odparowania wody. Dodajemy ugotowany makaron, wbijamy jajka, wsypujemy natkę, dokładnie mieszamy. Smażymy do ścięcia jajek cały czas mieszając.
  • 4. Makaron wykładamy na talerz, posypujemy serem, dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować