Makaron z pesto z rukoli

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pesto inne niż wszystkie ale chyba najsmaczniejsze jakie jadłam!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 200 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - rukola: 125 gramów
    - papryczka chili: 0.5 sztuki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - parmezan: 2 łyżki
    - orzechy włoskie drobno posiekane: 2 łyżki
    - orzeszki ziemne prażone solone: 2 łyżki
    - migdały zmielone: 2 łyżeczki
    - migdały płatki (do posypania wierzchu): 1 łyżeczka
    - olej arachidowy: 3 łyżki
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pesto z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente 6-7 minut nie dłużej!

    Resztę składników miksujemy w blenderze na pastę, dodajemy do gorącego makaronu dobrze rozprowadzając by go połączyć z pesto. Układamy do miseczek, posypujemy migdałami i chili i od razu podajemy.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wegańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować