Makaron z pesto z bazylii i kolendry

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Danie błyskawiczne i jednocześnie eleganckie. Soczysta zieleń w połączeniu z serem, orzechami i oliwą to bogactwo witamin, roślinnych tłuszczów i minerałów.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 250-300 g spaghetti
    50 g świeżej bazylii
    50 g świeżej kolendry
    1-2 ząbki czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    50 g orzechy włoskie
    60 g tartego parmezanu
    100 ml oliwy z oliwek
    sól, pieprz

Makaron z pesto z bazylii i kolendry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy włoskie podprażyć na suchej patelni. Do blendera dać posiekaną bazylie i kolendrę, podprażone orzechy, posiekany czosnek, tarty parmezan, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Makaron ugotować al dente, wymieszać z pesto. Udekorować i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy