Makaron z pesto szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny obiad. Makaron penne podany z pesto szpinakowym to pomysł na szybkie w przygotowaniu, tanie i smakowite danie. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
    3 duże garście świeżego szpinaku
    2 garście orzechów laskowych (mogą być inne)
    2 ząbki czosnku
    1/2 szkl oliwy/oleju
    1 łyżeczka soli i pieprzu

Makaron z pesto szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg instrukcji z opakowania. W tym czasie przygotowujemy pesto: szpinak myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Do kielicha blendera wkładamy liście szpinaku, orzechy laskowe, posiekany czosnek, sól i pieprz oraz wlewamy oliwę. Blendujemy. Do ciepłego makaronu dodajemy pesto i mieszamy razem, podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy