Pysznyobiadek bez mięsa. Makaronik podałam z pesto, brokułem i serem solankowym.
20 min
Dla 4 osób
Składniki:
250 g makaronu rurki
1 brokuł
3 łyżki pesto z rukoli i suszonych pomidorów
200 g sera, użyłam kwasowo-podpuszczkowego dojrzewającego w solance sera Aristides (można również użyć fety)
Makaron z pesto i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al'dente i przelać wodą, ja użyłam makaronu rurki ale może być każdy inny. Brokuła podzielić na różyczki i również ugotować al'dente, osączyć i wystudzić. Ser pokroić w kostkę. Następnie ugotowany makaron wymieszać z pesto. Do makaronu wymieszanego z pesto dodać pokrojony ser i różyczki ugotowanego brokuła. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać.
Komentarze