Makaron z pastą brokułową i migdałami oraz tofu

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Spontaniczny obiad :)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - tofu ziołowe: 80 gramów
    - migdały prażone: 2 łyżki
    - brokuły: 120 gramów
    - kiełki lucerny: 1 pęczek
    - makaron pełnoziarnisty: 60 gramów

Makaron z pastą brokułową i migdałami oraz tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem bulionu warzywnego, brokuły ugotować na parowniku przez 12 min, a garść migdałów uprażyć w piekarniku ( 7-8 min, temp 180 stopni)
  • 2. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i wrzucić pokrojone tofu , smażyć aż się zarumienią
  • 3. Ugotowane brokuły przetrzeć przez sitko albo rozgnieść widelcem.
    Doprawić łyżeczką musztardy i chrzanu . Dodać odcedzony makaron i wymieszać . Ułożyć na talerzu.
  • 4. 'Pod spodem' położyć usmażone tofu, a obok dużą garść kiełek z lucerny

    SMACZNEGO ! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy